Türkiye'de ilk kez Yenimahalle'de: Halk Tipi AVM”

Yenimahalle Belediyesi, Türkiye'de klasik Pazar anlayışına yeni bir boyut kazandıran Yenimahalle Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisini görkemli bir törenle hizmete açtı.

20.03.2014 09:27:38 0
Türkiye

Yenimahalle Belediyesi, Türkiye’de klasik Pazar anlayışına yeni bir boyut kazandıran Yenimahalle Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisini görkemli bir törenle hizmete açtı.

Pazar yerindeki dağınık alışveriş görüntüsüne son veren belediye, pazar yerini alışveriş merkezi şeklinde inşaederek, haftanın bir günü kullanılan pazar yerini vatandaşların hem alış veriş yapacakları hem de sosyal aktivitelerde bulunacakları Halk Tipi AVM haline getirdi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, OSİAD Başkanı Adnan Keskin, CHP il ve ilçe yöneticilerinin katıldığı törende, geçtiğimiz günlerde 269 gün yoğun bakımda kalarak hayatını kaybeden Berkin Elvan, Okmeydanı’ndaki olaylar sırasında vefat eden Burak Can ve Tunceli’de geçirdiği kalp krizi sonucunda şehit olan polis memuru Ahmet Küçüktağ’da anılarak Kubat Konseri iptal edildi.

Yenimahalle TUBIL Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisiyle başlayan açılışta binlerce vatandaş, “Yenimahalle seninle” sloganlarıyla Yaşar’ı karşıladı. Açılışta konuşma yapan CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, hizmetlerinden dolayı Yaşar’a teşekkür ederek, “Fethi Başkan birbirinden güzel tesislerle gönlümüzü fethetti” diye konuştu.
Açılışa katılan coşkulu kalabalığa seslenen Yaşar, “Sadece Yenimahalle tarihinde değil Türkiye’de ilk olan bu tesisin açılışını gerçekleştirmekten onur duyuyorum. 2009’da bana güvendiniz. Ben Yenimahalle’yi iyi biliyorum, Yenimahalleli beni iyi biliyor. Gençliğimin en güzel günlerini geçirdiğim Yenimahalle’ye borcumu ödemek istedim” diye konuştu.

Yenimahalle’nin 5 yılda çok değiştiğini belirten Yaşar, “60 yılda yapılan 40 bin metre kare alan, bunun 30 bin metre karesi de bulunduğum belediye sarayı. 5 yılda 165 bin metre kare alanı Yenimahalle gencine, yaşlısına, engellisine hizmet binası olarak bıraktık. Vatandaşın taleplerini dinliyoruz. Belediyeyi vatandaşımızla birlikte yönetiyoruz. Esnaf dostu Fethi Yaşar’ım ben. Beş dakika boş vaktim olsa Yenimahalle’deyim. Kimisi dede, kimisi abi, kimisi de Fethi diyor. Bundan onur duyuyorum” dedi.

Belediyeye bugüne kadar hiç siyaseti sokmadığını kaydeden Yaşar,“Kimseyi ayırmadım, ayrıştırmadım. Ben ülkemin kardeşçe yaşayabildiğine inandığım için siyaset yapıyorum” diye konuştu. Pazar yerinin açılışının ardından Yaşar ve misafirler tesisi gezdi.YENIMEK kursiyerlerinin ortaya çıkardıkları ürünlerin sergisini inceleyen Yaşar, eline aldığı fırçayla kursiyerle birlikte ebru yaptı. Sıcak cam atölyesinde camın yapılışını izleyen Yaşar, hayranlığını kursiyeri tebrik ederek dile getirdi.

Ayrıca açılışta Fotoğraf Sanatçısı Mahmut Turgut’un Yenimahalle Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi’nin inşa sürecini anlattığı sergi, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

 

 

artuklu haber ajansı-ankara


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04